2.1.00

Infosivu

Mikä ihmeen hidas räjähdys?
Hidas räjähdys on blogi, joka arvioi kulttuurin ilmiöitä ajan kanssa.

Miksi se on olemassa?
Koska meillä on teille asiaa.

Miksette sitten kirjoita arvosteluja johonkin olemassaolevaan julkaisuun?
Uutuus tuntuu olevan arvosteluissa itseisarvo. Me haluamme nostaa yhtä ja toista unohdettua vanhaa tai sivuutettua uutta valokeilaan. Pyrimme laajentamaan näkökulmaa teoksen arvostelusta sen merkityksen pohdintaan.

Keitä te olette?
Olemme kuusi kulttuurin asiantuntijaa, joilla kaikilla on osin yhtenevä näkemys siitä, mitä odotamme kulttuurin tuotteilta:

Asessori, alias Joni Kärki, on porukan kirjaviisas ja progehörhö.

Cordelia, alias Saara Sallinen, elää fiktiossa ja kuuntelee stereoistaan karvaisia brittibändejä.

Eki, alias Teppo Koponen, on sivuston elokuvavastaava, jonka mielestä kaikki 50-luvun jälkeen tehdyt elokuvat ovat liian tuoreita arvioitaviksi.

Marimban, alias Marko Survosen, mukaan kaikki kulttuurituotteet heijastelevat yhteiskunnan päällysrakenteita. Tai jotain.

Ugus, alias Tuomo Jäntti, muodostelee mielipiteitä musiikista ja ikivanhoista tietokonepeleistä. Hän lukee toisinaan myös kirjoja.

Entä mistä te tuon nimen olette keksineet?
Ensimmäisessä ideapalaverissa kahvila Sulevissa yritimme keksiä sivustolle sen sisältöä kuvaavia nimiä. Imponoivassa ilmapiirissä nisunpala suussa ideoimme mm. otsikot Kyylä, Lautasella, Mitä otan mukaan muistoksi sivistyksestä, Vielä ja Uudestaan! Ruoka-aiheisista otsikoista Pyttipannu ja Pizza kehitimme Fast Foodin vastakohdan Slow Foodin, josta nimi muuttui muotoon Slow Explosion. Se suomentuikin Hitaaksi räjähdykseksi.

Sitten humanisteja syövä robotti meni epäkuntoon eikä esittänyt enää kysymyksiä.

0 Kommentti(a):

Lähetä kommentti

<< Home